Търсене

Бърза сутрешна маска за подпухнали очи

Четвъртък, 18 Март, 2021

Сутрин, заедно с кафето, правете тази маска и ще забележете видими резултати.

Кофеинът е отличен за тонизиране на кожата и действа като стимулант за притока на кръв, което намалява натрупването на течности и може да подобри тъмните кръгове под очите. И тъй като кафето е диуретик, то може да помогне за намаляване на отока и подпухналостта. Антиоксидантите му се борят със свободните радикали, които унищожават колагена и състаряват кожата.

  • Съставки:
  • 1 яйчен белтък
  • 2 ч.л. утайка от кафе (Неизползваната утайка е най-добра, защото съдържа най-много кофеин, но използваната утайка е добра, ако кафето е направено току-що.)


Смесете белтъка и кафето в малка купа. Разбийте сместа заедно с вилица до пенливост, около 1 минута.


Как да използваме маска за очи за кафе

1 Сутрин, когато подпухналостта обикновено е най-лоша, смесете съставките и направете прясна маска.

2 Ако очите ви са подпухнали, поставете маската си в хладилника за около 15 минути, преди да нанесете. Студът ще помогне за по-нататъшно намаляване на отока и свиване на разширените кръвоносни съдове.

3 С чисти ръце нанесете маската около и под очите. Избягвайте клепачите, защото не е добре да вкарате част от маската в очите си. Можете да нанесете маската върху цялото си лице, ако желаете. Измийте ръцете си след работа с белтъците.

4 Оставете маската да изсъхне за 10 минути. Със сигурност ще усетите как маската стяга кожата ви, докато изсъхва. Ако се почувствате неудобно, премахнете маската, преди да изтекат 10-те минути.

5 Използвайте мека, мокра кърпа, за да почистите внимателно маската. Внимавайте маската да не попаднете в очите ви и измийте отново старателно ръцете си.

6 Завършете с овлажнител и подхранващ крем за очи. След това нанесете грима си и се изправете пред деня!

7 Изхвърлете неизползваната маска.


Често задавани въпроси за маска за очи с кафе

Мога ли да използвам тази маска за кафе върху останалата част от лицето / тялото си?

Да. Можете да използвате тази маска навсякъде, където се нуждаете от малко допълнително тонизиране, като лицето, шията, ръцете и краката.


• Трябва ли да изхвърля останалата смес от маска? Мога ли да я съхранявам в хладилника?

Поради риска от бактериална инфекция заради суровия белтък от яйцето, най-добре е да използвате тази маска веднага. Не е добре да съхранявате остатъци от маска в хладилника.


• Мога ли да използвам разтворимо кафе, за да направя тази маска?

Препоръчваме да се придържате към смлени зърна кафе, за да намалим фактора на бъркотията (разтворимото кафе се разтваря в течност и може да направи тази маска супер течна). Но ако не се страхувате да експериментирате, опитайте да използвате разтворимо кафе и проверете дали ще получите същите резултати.


• Колко често мога да използвам тази маска?

Можете да използвате маската два пъти седмично. Ако не забележите дразнене или нежелани реакции, можете да го увеличите до три пъти седмично.


• Оцветява ли кафето или прави кожата тъмна?

Не! За разлика от някои билки или подправки (като куркума), кафето не оцветява и не потъмнява кожата.


Какво причинява подпухнали очи?

Подпухналите очи обикновено се причиняват от натрупване на излишна течност в тази област. Разширените кръвоносни съдове, които се виждат под тънката, нежна кожа на клепачите, също могат да бъдат отговорни за подпухналия и тъмните кръгове под очите.

Ако страдате от излишна подпухналост, превенцията е от ключово значение:

1 За да намалите торбичките, спите подпряни с няколко възглавници, за предпочитане на гърба. Така намаляте натрупването на течности.

2 Ако имате алергии, помислете за пречиствател на въздух за вашата спалня, за да премахнете акарите и други алергени.

3 Избягвайте честото триене на клепачите, тъй като това причинява възпаление, което би влошило подпухналостта и би могло да предизвика акцентиране на естествените кожни линии под очите.

4 Ако очите ви се зачервят и сърбят, след като се подготвите сутрин, може да сте алергични към вашия грим, почистващ препарат, препарат за почистване на грим или лак за нокти.

Ако все още страдате от подпухналост след извършване на тези промени, тогава тази маска за кафе може да ви помогне. Нанасяйте няколко пъти седмично сутрин, преди да сложите грима си. Трябва да забележите намалена подпухналост за минути!

Сайтът използва "бисквитки" (cookies), за да персонализира съдържанието и да анализира трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.
Разбрах