Търсене

Често срещани проблеми при сън и тяхното решение

Понеделник, 25 Юни, 2018

Добрият сън е от голямо значение за нашето здраве. Има много фактори, които пречат на спокойния сън, а в тази статия ви предлагаме техните решения.

Ето 9 често срещни проблема и начините да се справим с тях:

1. Не можете да заспите

Избягвайте приема на кофеин нялколко часа преди да легнете. Спортувайте сутрин или в ранния следобед и не стойте пред компютър или телефон поне един час преди да си легнете.


2. Постоянно се будите

Избягвайте да пиете алкохол преди сън, тъй като той може да намали времето, което прекарвате във фаза на дълбок сън. Спете на температура 20-25°C.


3. Ставате трудно

Решението тук е, да се опитате да ставате в един и същи час всеки ден, дори и през почивните дни.


reshenia-sreshtu-bezsunie.jpg


4. Хъркане

Пробвайте да спите настрани и на висока възглавница. Преди лягане прочиствайте синусите си с капки за нос и не приемайте алкохол.


5. Киселинен рефлукс

Спете на лявата си страна. Говорете с лекуващият си лекар за мерките, които можете да предприемете срещу стомашната киселинност.


6. Схващане на краката

Можете да масажирате краката си, да ги затоплите и да се разтягате всяка сутрин. Това ще помогне за облекчаване на болката.7. Болки в тила

Ако сутрин имате болки във врата, то трябва да намерите подходящата възглавница за вас. Изследванията показват, че хората смятат латексовите възглавници за най-удобни. Не забравяйте и да сменяте възглавницата си на всеки 2 години.


8. Болки в раменете

Не спете настрани. Ако сте свикнали да спите по този начин и болката е само на едното рамо опитайте да спите на другата страна. Ако болката е в двете рамена, легнете по гръб и прегърнете възглавница.


9. Болки в гърба

За да решите проблема с болките в гърба, а спите по гръб, сложете възглавница под краката си в зоната на коленете. Ако спите по корем, сложете възглавницата под зоната на бедрата.slfcr.png


Илюстрация: SelfCare.bg © Всички права запазени
Сайтът използва "бисквитки" (cookies), за да персонализира съдържанието и да анализира трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.
Разбрах