Търсене

Домашен измиващ продукт с мед за мазна кожа

Събота, 24 Август, 2019

Красотата на кожата започва не с крема, а с измиващия продукт, който използвате за нейното почистване.

Истина, която много хора не осъзнават и често пропускат в ежедневната си грижа. А ако вашата кожа е мазна или смесена и предразположена към акне, то почистването ѝ е най-важната стъпка от вашата рутина.

Като казвам почистване, далеч нямам предвид, че трябва буквално да я "търкате" с груби ексфолианти ежедневно или да нанасяте върху нея измиващи продукти, съдържащи изсушаващи я съставки (тук говорим за алкохол, бензоил пероксид и други, които се срещат в конвенционалните продукти). Както винаги, на помощ ни идва природата, която има най-добрите съставки за нашата кожа. Важното е само да ги подберем правилно.

За днешната рецепта ще са ви нужни само 3 неща, но, повярвайте, те ще почистят идеално кожата ви, дори и да не ви се струва скърцащо чиста като от реклама.

Вижте ги по-долу:

  • 1/4 ч.ч. непастьоризиран мед (ако не е в течно състояние, разтопете го на водна баня)
  • 1/4 ч.ч. вода или кокосово мляко
  • 1 с.л. кастилски сапун


Смесете всички продукти и съхранявайте в буркан или шише. Използвайте като изстискате върху ръката си и нанасяйте върху лицето и шията с масажни движения. Изплакнете с хладка вода, тонизирайте и хидратирайте кожата.

Selfcare tip: не разклащайте бутилката, ако не искате сместа да се разпени.

снимка: freepik.com

Сайтът използва "бисквитки" (cookies), за да персонализира съдържанието и да анализира трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.
Разбрах