Търсене

Има ли глутен в киноата?

Четвъртък, 11 Март, 2021

Ако искате да не консумирате глутен или просто искате да добавите разнообразие към менюто си, добавете киноа в менюто си. Киноата е естествено безглутеново семе (технически това е семе), което е безопасно за тези с непоносимост или чувствителност към глутен.

Защо трябва да включите киноа в диета без глутен

Киноата е с високо съдържание на фибри, желязо и магнезий. В ¼ ч.ч. киноа се съдържат 3g фибри, което е 12% от дневната препоръчителна стойност за консумация.

Киноата също е единственият растителен източник на пълноценни протеини, което означава, че съдържа всичките девет аминокиселини, които тялото ви не може да произведе самостоятелно.

Проверете дали киноата, която ще консумирате, съдържа глутен

В естествената си форма киноата не съдържа глутен. Въпреки това киноата може да бъде изложена на съдържащи глутен съставки или по време на приготвянето, или по време на производството ѝ. Когато купувате пакетирана киноа, проверете опаковката, за да се уверите, че е безопасна за консумация.

Също проверете дали вашата киноа съдържа само киноа. Някои пакетирани киноа се смесват с други зърнени храни, които може да не са без глутен. Също така избягвайте да купувате киноата си насипно от хранителния магазин.


Сайтът използва "бисквитки" (cookies), за да персонализира съдържанието и да анализира трафика си. Повече подробности може да прочетете ТУК.
Разбрах